Polityka prywatności

Aneks/2018 rok o ochronie danych osobowych (Rozporządzenie RODO)

Kupujący, który wyraził wstępnie wolę zakupu wyrobów z oferty "Srebrnego Bazaru" podając swoje dane osobowe w elektronicznym formularzu rejestrującym jego zamówienie ("koszyku") do czasu pozytywnego zakończenia transakcji ma w każdej chwili możliwość dostępu do nich w celu ich weryfikacji, modyfikacji, lub wystąpienia o ich usunięcie logując się do Sklepu, bądź zgłaszając takie żądanie telefonicznie (pod numer 602-216-523) lub mailem Administratorowi.

Po tym terminie z mocy obowiązujących ustaw o podatkach jakakolwiek ich modyfikacja lub usunięcie nie będzie możliwe.

Wypełnienie przez Kupującego na stronie sklepu formularza zakupu ("koszyka") jest jednocześnie wyrażeniem przez niego zgody na przetwarzanie przez "Srebrny Bazar" podanych w nim danych osobowych w wymienionym poniżej zakresie i zasadności ustawowej ich przetwarzania z przesłanki zawartej w "Ustawie o ochronie danych osobowych" z 29 sierpnia 1997 Art.23 w brzmieniu: "Przetwarzanie danych jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy: [...] jest to konieczne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą;"

Zatem:

P.P.U.H. "Srebrny Bazar" gromadzi, przetwarza i zarządza danymi osobowymi swoich Klientów z dwóch ustawowych przesłanek:

1. Ich niezbędności do poprawnego zawarcia między stronami umowy przedwstępnej i ostatecznej kupna-sprzedaży.

2. Dane przetwarzane są wyłącznie w celu wystawiania przez P.P.U.H. "Srebrny Bazar" faktur, rachunków i dostarczenia Klientowi zakupionych przez niego  wyrobów pod podany przez niego adres.

3. W wyjątkowych przypadkach dane osobowe Klientów mogą (muszą) zostać udostępnione przez Administratora z mocy prawa upoważnionym do tego instytucjom i osobom fizycznym dochodzących swoich roszczeń na ich pisemne żądanie - w przykładzie takim jak Urząd Skarbowy, Prokuratura, Policja, Zakład Ubezpieczeń Społecznych i inne im podobne, wymienione w ustawie.

4. Po skutecznym sfinalizowaniu umowy kupna-sprzedaży udokumentowanej stosownymi dokumentami (faktura VAT, imienny rachunek, bankowe potwierdzenie zapłaty, dowód wysyłki i tym podobnymi) Kupujący traci prawo do żądania usunięcia przez Administratora Danych Osobowych "Srebrnego Bazaru" swoich danych.

5. Administratorem danych osobowych Klientów "Srebrnego Bazaru" jest jego właściciel, Adam Dębno-Artwiński.

6. Dane osobowe Klientów w postaci elektronicznej znajdujące się na terenie firmy zabezpieczone są w sposób technicznie właściwy (stosownym oprogramowaniem i hasłami dostępu) dla tej formy ich przechowywania.

7. Do danych osobowych znajdujących się na terenie firmy (jej biura) nie mają wglądu osoby nieupoważnione.

8. Wszelkie pytania dotyczące tej kwestii odnośnie "Srebrnego Bazaru" prosimy przesyłać mailem na adres srebrny-bazar@home.pl lub kontaktować się z Administratorem telefonicznie pod numerem 602-216-523

............................................................................................................................................................................................................................................................................

Zgodnie ze zmianami wprowadzonymi w ustawie o "Prawie Telekomunikacyjnym" w części dotyczącej plików cookies informujemy odwiedzających nasz sklep internetowy, że takowe są zapisywane i przechowywane na komputerze odwiedzającego w celu optymalizacji jakości przeglądania naszej oferty, jak i zbierania anonimowych statystyk odwiedzin.

Pliki cookies zapisywane są jawnie i w każdej chwili mogą zostać zablokowane lub usunięte przez użytkownika przeglądarki - tu "Firefox":

 

 

Produkt dnia
złocenie srebra
złocenie srebra
2,50 zł
g
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl